Releaselijst

Bioscoop

Daglicht

In de bioscoop
Release: 11 april 2013
Regie: Diederik van Rooijen

De ambitieuze advocate Iris moet schipperen tussen haar rol als alleenstaande moeder en die van strafpleiter in soms schemerige zaken. Als ze in het huis van haar moeder Ageeth logeert, stuit ze op een duister familiegeheim. Ze blijkt een broer te hebben waarvan het bestaan altijd zorgvuldig is verzwegen. De autistische Ray zit in een tbs-kliniek, veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn buurvrouw en haar dochtertje. Iris trekt zich het lot van haar broer aan, ook  omdat ze veel overeenkomsten ziet tussen hem en haar zoontje Aron. Ze probeert haar broer vrij te pleiten, maar in haar zoektocht naar de waarheid ontdekt ze nog veel gruwelijkere geheimen.….

 

Promised Land

In de bioscoop
Release: 28 februari 2013
Regie: Gus van Sant

Steve Butler (Matt Damon) en collega Sue Thomason (Frances McDormand) zijn als verkopers werkzaam bij een groot energiebedrijf om boorrechten te verwerven. Als zij uitgezonden worden naar het landelijke McKinley, dat hard getroffen is door de crisis, zien ze hun opdracht rooskleurig tegemoet. Wat een eenvoudige taak lijkt voor het duo, wordt echter bemoeilijkt door de opgestarte campagne tegen schaliegas van de gerespecteerde leraar Frank Yates (Hal Holbrook) en milieuactivist Dustin Noble (John Krasinski). Ook raken Steve en Sue meer betrokken bij het leven van de bewoners, waaronder de charmante Alice (Rosemarie DeWitt) en winkeleigenaar Rob (Titus Welliver). De gemoederen lopen uiteindelijk hoog op tijdens een inwonersbijeenkomst en Steve en Sue lijken niet meer zeker te zijn van hun zaak…

Admission

Wordt verwacht
Release: 20 juni 2013
Regie: Paul Weitz

Tina Fey en Paul Rudd spelen voor het eerst samen in de romantische komedie Admission van Academy Award genomineerde Paul Weitz (About a Boy, In Good Company). Admission gaat over de verrassende wendingen die Portia Nathan (Tina Fey) en John Pressman (Paul Rudd) tegenkomen op weg naar geluk. 

Portia Nathan (Tina Fey) werkt als toelatingscoördinator op de universiteit. Als de functie van decaan Clarence (Wallace Shawn) vrijkomt, starten Portia en haar geduchte rivale Corinne (Gloria Reuben) de strijd om deze aantrekkelijke functie. Tijdens haar reis op zoek naar nieuwe studenten, loopt ze onverwacht leraar en voormalig klasgenoot John Pressman (Paul Rudd) tegen het lijf. Zijn zoon Jeremia (Nat Wolff) hoopt toegelaten te worden tot Portia’s universiteit. Vanaf de ontmoeting groeit de liefde tussen John en Portia en komt Portia voor een lastig dilemma te staan. Laat ze Jeremia toe tot de universiteit en stelt ze hiermee haar relatie veilig of zet ze de scheidslijn van werk en privé op scherp?

Jayne Mansfield's Car

Wordt verwacht
Release: 25 juli 2013
Regie: Billy Bob Thornton

Alabama, jaren '40. Nadat zijn vrouw hem verlaten heeft voor de Engelsman Kingsley Bedford (John Hurt) en verhuisd is naar Engeland, voedt Jim Caldwell (Robert Duvall) zijn kinderen alleen op. Wanneer de vrouw overlijdt, laat ze het verzoek achter om begraven te worden in de Verenigde Staten. Op dat moment ontmoeten de twee families elkaar voor het eerst. De poging om zich aan elkaar aan te passen gaat niet zonder slag of stoot.