Releaselijst

20/02/13 Marathon, de
20/02/13 Milo
06/03/13 Morden
06/03/13 10 Years
20/03/13 Parade's End
20/03/13 Lotgenoten
03/04/13 Wunderkinder
29/05/13 Echo, The
07/07/13 Twice Born
TBA 2013 Promised Land

DVD

Cinekid box

Nu te koop op DVD
Release: 23 januari 2013

DVD 1 • Dolfje Weerwolfje

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan holt hij door het park en de tuinen van de buren. Hij jaagt op kippen en eenden. De volgende ochtend wordt hij weer wakker als een gewoon jongetje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Hij is een weerwolf.

TAAL: Nederlands / Vlaams AUDIO: Dolby Digital 5.1 BEELD: 2.35:1 SPEELDUUR: ca. 87 minuten GENRE: Kinder REGIO: 2 (PAL) EXTRA’S: Making of | Teaser | Trailer

DVD 2 • Brammetje Baas

De energieke Brammetje is zeven jaar en kan een heleboel dingen heel goed. Hij kan al AVI 2 lezen, drummen op de tafel, hoger springen dan zijn vader (op de trampoline) en wel drie meisjes op de kar over het schoolplein trekken. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje helemaal niet goed kan, en dat is stil zitten.

 

TAAL: Nederlands AUDIO: Dolby Digital 5.1 BEELD: 1.78:1 SPEELDUUR: ca. 78 minuten GENRE: Familie REGIO:

2 (PAL) EXTRA’S: Trailer | Making of | Videoclip

DVD 3 • Kauwboy

De 10-jarige Jojo (Rick Lens) neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis. Hij houdt ’m voor zijn vader Ronald (Loek Peters) verborgen want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Kauwboy is de officiële Nederlandse inzending voor de Oscars.

TAAL: Nederlands AUDIO: Dolby Digital 5.1 ONDERTITELING: Engels BEELD: 1.78:1 SPEELDUUR: ca. 78 minuten GENRE: Familie REGIO:  2 (PAL)  EXTRA’S: Trailer | Exclusieve Videoclip: Ricky Koole | Exclusieve setfoto’s

DVD 4 • Patatje Oorlog

Patatje Oorlog is een spannende en humoristische kinderfilm gebaseerd op het populaire boek ‘Een Kleine Kans’ van Marjolein Hof. De negenjarige Kiek maakt zich zorgen wanneer haar vader als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels! Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in de vreemdste bochten…

TAAL: Nederlands AUDIO: Dolby Digital 5.1 ONDERTITELING: Engels BEELD: 16:9 anamorphic (2.35) SPEELDUUR: ca. 86 minuten GENRE: Familie REGIO: 2 (PAL) EXTRA’S:  Verwijderde scènes | Storyboard

DVD 5 • Mijn Opa de Bankrover

De 13-jarige Grace wil graag alles weten over haar Surinaamse vader, maar niemand wil haar iets vertellen. Opa Gerrit is de enige haar kan helpen, maar zijn geheugen laat hem in steek. Gerrit gebruikt zijn spaargeld om samen met Grace besluiten naar Suriname te gaan om te zoeken. Echter de familie blokkeert de rekening van Opa! Er zit niks anders op om een bank te gaan overvallen!

TAAL: Nederlands AUDIO: Dolby Digital 5.1 ONDERTITELING: Engels BEELD: 16:9 anamorphic (2.35) SPEELDUUR: ca. 86 minuten GENRE: Familie REGIO: 2 (PAL) EXTRA’S:  Trailer | Making Of

Portable Life

Nu te koop op DVD
Release: 23 januari 2013
Regie: Fleur Boonman

Met een vreemd voorgevoel rijdt de zeventienjarige Sea naar een meer in de mist en vindt in het water een mysterieus medaillon. Het blijkt het begin van een lange reis. Obscure tekens en raadselachtige ontmoetingen vormen de bakens van een zoektocht naar een noodlottige geschiedenis die haar achtervolgt. Gaandeweg herkent Sea mensen en plekken die ze niet kan kennen. Alsof ze terugreist naar de beslissende momenten van een eerder leven. En verder. Op een kruispunt van parallelle werelden verschijnen verbanden tussen passages uit verschillende tijden en werelddelen. Gedreven door de drang het lot te doorgronden dringt Sea door tot de diepere lagen van haar bestaan.

Being Flynn - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 9 januari 2013
Regie: Paul Weitz

Being Flynn is de nieuwe film van de Oscar-genomineerde schrijver/regisseur Paul Weitz (About a Boy). De film is gebaseerd op het boek van Nick Flynns Another Bullshit Night in Suck City.

Nick Flynn (Paul Dano) is een jonge schrijver die in zijn jeugd al het nodige voor zijn kiezen heeft gekregen. Zijn moeder Jody (Julianne Moore) is jong gestorven en zijn vader Jonathan (Robert De Niro), die zichzelf een groot dichter noemt, heeft hij al in geen 18 jaar meer gezien. Desondanks heeft Nick zijn leven behoorlijk op de rit.

Alles verandert wanneer Jonathan onverwacht hulp vraagt bij zijn zoon. Nick is bereid om zijn vader te helpen, maar zo onverwacht hij in Nicks leven is gekomen, zo snel laat hij niets meer van zich horen. Nick is gekwetst en worstelt met zijn writersblock. Om zijn leven weer op te pakken, neemt hij een baan bij de daklozenopvang.

Door de ontmoetingen en gesprekken met de dak- en thuislozen, vindt Nick het doel terug in zijn leven en werk. Tot op een avond zijn vader Jonathan voor zijn neus staat, op zoek naar een bed in de opvang. Zijn leven lijkt met het weerzien van zijn vader te wankelen. Nick staat voor de zware beslissing of hij zijn vader toe moet laten in zijn leven…

Release: 9 januari 2013
Regie: Div.

Tales Of The Unexpected is één van de meest succesvolle TV series van de Nederlandse Televisie. Er zijn tal van beroemdheden te zien in de verhalen zoals Timothy West, Sir John Gielgud, Derek Jacobi, Janet Leigh, Joan Collins, Peter Cushing, Christopher Lee en Telly Savalas.


Fans van het legendarische Tales of the Unexpected kunnen hun hart ophalen aan deze verzameling bizarre, enge en macabere verhalen van Roald Dahl. Verhalen over moord, bedrog en raadsels, vol zwarte humor en altijd met het venijn in de staart. Naast de vele bekende acteurs zaten er ook veel bekende verhalen tussen, zoals Lamb to the Slaughter die op menig boekenlijsten voorkomt. 72 verhalen van de hand van meester-schrijver Roald Dahl passeren de revue in deze prachtig vormgegeven exclusieve verzamelbox.

Totaal 1800 minuten puur entertainment!

Deal

Nu te koop op DVD
Release: 9 januari 2013
Regie: Eddy Terstall


Een jonge student met rijke ouders filosofeert met een meisje achter de bar over het idee dat zij een hoer zou zijn. Zij vraagt hem voor de grap wat hij zou willen betalen. ‘Tweeduizend euro’, zegt de student. ‘Deal’, zegt het meisje. Ze gaan een dagje naar Barcelona en merken dan dat het idee toch wel pijnlijk en gênant kan zijn.

20 Funerals - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 5 december 2012
Regie: Anghus Houvouras

Na de begrafenis van een collega-officier, besluiten vier agenten dat er nog maar één manier is om de criminaliteit een halt toe te roepen. De misdadigers moeten niet meer gearresteerd worden, maar meteen worden vermoord en begraven.

Ill Manors - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 5 december 2012
Regie: Ben Drew

Ill Manors is het regiedebuut van de Britse muzikant Ben Drew (bekend als Plan B) die lovende kritieken hiervoor ontving in thuisland Engeland. De filmmuziek is van Plan B & Al Shux. 

Ill Manors is een rauwe misdaadthriller met streetwise humor in de meedogenloze straten van Londen en is gebaseerd op echte mensen, echte verhalen en het echte leven. De film volgt zes jonge mensen, die allen moeite hebben om het geweld van misdaad, drugs en bendes te overleven dat hen dagelijks overspoelt.

Junkie Michelle (Anouksa Mond) is op zoek naar haar volgende shot, en neemt het destructieve pad naar de wrede drugsdealer Ed (Ed Skrein), die voor niets terugdeinst om zijn verloren telefoon te vinden. Net vrijgelaten uit de gevangenis doet ex-drugsdealer Kirby (Keith Coggins) pogingen om zich na 15 jaar aan te passen aan het verraderlijke straatleven, en stuit daarbij op de lokale gangster Chris (Lee Allen), die zijn eigen oorlogspad voert en zint op wraak. De jonge Jake (Ryan de laCruz Indiana) vindt acceptatie in een kille lokale bende onder leiding van Marcelle (Nick Sagar). Buitenstaander Katya (Natalie Press), racet in de straten van Londen om uit handen te blijven van haar vrouwenhandelaar en ontmoet Aaron (Riz Ahmed), de hoofdpersoon die gewoon probeert om het juiste te doen maar verscheurd wordt tussen zijn hoofd en zijn hart.

Moonrise Kingdom - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 5 december 2012
Regie: Wes Anderson

Als in de zomer van 1965 de verliefde tieners Sam (Jared Gilman) en Suzy (Kara Hayward) van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders waartoe Sam behoort onder leiding van hopman Ward (Edward Norton) tot aan de sullige sheriff Sharp (Bruce Willis) die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy (Frances McDormand). Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg (Tilda Swinton) zetten de gebeurtenissen op scherp.

Moonrise Kingdom is de openingsfilm van het Internationale Film Festival in Cannes 2012 en de nieuwe film van de Academy Award genomineerde regisseur Wes Anderson (The Royal Tenenbaums, Fantastic Mr. Fox, Rushmore).

360 - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 14 november 2012
Regie: Fernando Meirelles

Een eenzame Engelse zakenman (Jude Law) wordt gechanteerd door een collega die ontdekt heeft dat hij van plan is om een prostituee te bezoeken tijdens een reis. Een getrouwde vrouw (Rachel Weisz) verbreekt haar relatie met haar jongere minnaar. Een Braziliaanse studente (Maria Flor) besluit om haar vriend in Londen te verlaten en terug te keren naar Rio. Een exalcoholicus (Anthony Hopkins) vliegt naar Phoenix in de hoop zijn reeds lang verdwenen dochter terug te vinden. Op de luchthaven van Denver wordt de kalmte van een man (Ben Foster), die voorwaardelijk vrij is wegens seksueel misbruik, op de proef gesteld wanneer een jonge vrouw hem een onverwacht voorstel doet. Iedereen staat met elkaar in verbinding…

Brammetje Baas - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 24 oktober 2012
Regie: Anna van der Heide

De energieke Brammetje is zeven jaar en kan een heleboel dingen heel goed. Hij kan al AVI 2 lezen, drummen op de tafel, hoger springen dan zijn vader (op de trampoline) en wel drie meisjes op de kar over het schoolplein trekken. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje helemaal niet goed kan, en dat is stil zitten.

Brammetje Baas denkt veel na over de wereld om hem heen. Hij heeft ontzettend veel zin om naar groep drie te gaan. Maar dan komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. De ouderwetse meester Vis heeft geen oog voor de binnenwereld van het bewegelijke ongeconcentreerde jongetje en zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. De ouders van Brammetje worstelen met de vraag in hoeverre zij van hun zoontje moeten verlangen dat hij zich aanpast zonder doodongelukkig te worden.

Quotes:

JAN magazine: ''Brammetje Baas is een heerlijke familiefilm die sprankelt van plezier en herkenbaarheid."

Cabaretier Jochem Myjer: “Ik herkende mezelf zo vreselijk in Brammetje Baas. Het is een ontzettend leuke en herkenbare film die iedereen moet zien”.

Tros Kompas: "Brammetje Baas is een creatieve en vrolijke film die bij ouders en kinderen in de smaak valt, en waar zelfs hele drukke kinderen even stil van worden. Een geweldige film die een groot publiek verdient!" ****

VPRO gids: "Dankzij zijn open, vragende benadering is Brammetje Baas een bovengemiddelde familiefilm, met gelaagde karakters als belangrijkste troef." ****

Jackie - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 24 oktober 2012
Regie: Antoinette Beumer

De tweeling Sofie en Daan (33) is opgevoed door twee vaders. Wanneer er totaal onverwacht een telefoontje over hun, tot dan toe onbekende, biologische moeder uit Amerika komt, storten ze zich in een avontuur waardoor alle aannames die ze hadden op losse schroeven komen te staan. Door de reis met de raadselachtige en onaangepaste Jackie verandert het leven van Sofie en Daan voorgoed.

Kauwboy - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 10 oktober 2012
Regie: Boudewijn Koole
De 10-jarige Jojo (Rick Lens) neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis. Hij houdt ’m voor zijn vader Ronald (Loek Peters) verborgen want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Totdat de bom barst. Door de bijzondere vriendschap die Jojo met de kauw heeft, is hij in staat de problemen met zijn vader op te lossen.

Maria Wern - 7 DVD

Nu te koop op DVD
Release: 26 september 2012

Na de dood van haar man, verhuist politie inspecteur Maria Wern met haar kinderen naar het pittoreske Zweedse eiland Gotland om hier opnieuw te beginnen. Ze heeft moeite met de opvoeding van haar kinderen als alleenstaande moeder die nog steeds rouwt om de dood van haar echtgenote. Ondanks dat, lukt het Maria haar vrouwelijke perspectief en benadering van het leven te behouden in een door mannen gedomineerde omgeving. Ondanks dat ze telkens in aanraking komt met woede, dood en verderf blijft ze onverzettelijk in een strijd die vaak niet te winnen lijkt.

De serie Maria Wern bestaat uit 7 afleveringen gebaseerd op de bestsellers geschreven door Anna Jansson. In de hoofdrol speelt de Zweedse actrice Eva Röse.

Siberia - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 26 september 2012
Hugo & Goof hebben er een hobby van gemaakt om rugzaktoeristen op te pikken van het
centraal station van Amsterdam. Als het lukt, dan worden de meisjes versierd, om vervolgens beroofd te worden van geld en paspoortpagina met daarop de foto en nationaliteit van het slachtoffer. Binnen dit spel bepaalt Hugo de regels terwijl de goeiige  oof hierin gewillig volgt. Als de doorgewinterde reizigster Lara hun pad kruist, is Goof  meteen verliefd en hij wil haar meenemen naar het land van haar kindertijd: Siberië. Geheel tegen de regels in, nodigt Goof Lara uit om bij hem te komen wonen. Nu de machtsverhouding niet meer vaststaat, wordt  het leven onverwacht ingewikkeld.

Zusje - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 26 september 2012
Regie: Robert Jan Westdijk

De film gaat over Martijns obsessie voor zijn jongere zus Daantje (Kim van Kooten), verteld vanuit het perspectief van zijn home video. Martijn (Hugo Metsers III), die in Londen woont, bezoekt zijn vijf jaar jongere zus om, zo zegt hij, van haar een documentaire te maken. Met zijn video camera weet hij het leven van Daantje binnen te dringen. Al gauw blijkt er een onopgeloste kwestie uit een ver verleden te bestaan waarvan Daantje niets meer wil weten. Langzamerhand wordt duidelijk hoe Martijns contactgestoordheid en zijn obsessie voor zijn jongere zus zijn ontstaan.

Quiz - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 29 augustus 2012
Regie: Dick Maas

De bekende quizmaster Leo Vandermolen wordt in een restaurant lastig gevallen door een man die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel waarin de quizmaster opeens de kandidaat blijkt te zijn.

Black Gold - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 14 augustus 2012
Regie: Jean-Jacques Annaud

 Het Arabische schiereiland, de jaren dertig. Na jarenlange strijd om het woestijngebied de Gouden Gordel sluiten Emir Nesib (Antonio Banderas) en Sultan Amar (Mark Strong) een akkoord: de Gouden Gordel wordt neutraal gebied waar geen van beiden aanspraak op kan maken. Om er zeker van te zijn dat Amar zich aan de afspraak houdt, ‘adopteert’ Nesib twee van Amars zonen, Auda (Tahar Rahim) en Saleh (Akin Gazi). Jaren later ontdekken Amerikaanse geologen dat er olie in de Gouden Gordel zit. Nesib ruikt geld en wil de Amerikanen naar olie laten boren, maar Amar wil daar niets van weten. Dat is het begin van een epische strijd waarin Auda en Saleh moeten kiezen tussen hun afkomst en hun toekomst…

Black Gold is een meeslepende avonturenfilm van Jean-Jacques Annaud die eerder furore maakte met Seven Years in Tibet en The Name of the Rose. Met een budget van 55 miljoen dollar is Black Gold, dat herinnert aan de klassieker Lawrence of Arabia, een van de duurste Arabische filmproducties ooit!

 

Brake - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 18 juli 2012
Regie: Gabe Torres

Jeremy Reins (Stephen Dorff) is een agent van de geheime dienst die gevangen wordt gehouden in de kofferbak van een auto door een terroristische organisatie. Hij ondergaat zowel mentaal als fysiek immense martelingen wanneer de terroristen informatie los proberen te krijgen voor hun sinistere plan.

Allez Eddy - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 18 juli 2012
Regie: Gert Embrechts

Het verhaal van 'Allez Eddy' speelt zich af in 1975, het tijdperk dat elke jongen Eddy Merckx wou worden. Ook Freddy, het elfjarige wielertalentje en zoon van slager André. André heeft echter andere zorgen aan het hoofd want de eerste supermarkt opent binnenkort zijn deuren in het dorp, een zaak die een bedreiging vormt voor de beenhouwerij. Maar Freddy denkt er anders over want ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd. De winnaar van die wedstrijd mag Eddy Merckx ontmoeten. Freddy schrijft zich stiekem in...

Webcam - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 18 juli 2012
Regie: Marc van Uchelen

Webcam vertelt het tragikomisch verhaal van Antoin, een vrijgezel die het beu is om alleen te zijn. Als zijn buurman Rob aanbiedt hem te helpen met internetdaten, gaat hij gretig op het aanbod in. Het wonder geschiedt: Rob vindt de Russische Natasha voor Antoin en laat haar naar Nederland overkomen. Wat Antoin echter niet weet is dat Natasha eigenlijk de geheime internetminnares van de getrouwde Rob is, die deze gelegenheid aangrijpt om haar dicht bij zich te hebben

New Kids Nitro - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 25 april 2012
Regie: Steffen Haars en Flip van der Kuil

Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren. Buckle up kut, Nitro gaat hillemoal koekwous jonguh! 

Dolfje Weerwolfje - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 9 mei 2012
Regie: Joram Lürsen

Dolfje Weerwolfje is de verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een  wit pluizig dier: een wolfje.Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de  vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen.  Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje.  Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ‘Dolfje weerwolfje’. De gevoelige Dolfje wil  helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken  wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is  tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan….

Black Out - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 23 mei 2012
Regie: Arne Toonen
In deze spannende en humoristische thriller wordt ex-crimineel Jos Vreeswijk op de dag voor zijn huwelijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. De onderwereld beschuldigt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur om alles op te lossen. Bijkomend probleem is echter dat hij een black out heeft. Lukt het Jos om te voldoen aan het ultimatum en op tijd zijn voor zijn eigen huwelijk?

Doodslag - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 23 mei 2012

Doodslag vertelt het verhaal van ambulancebroeder Max, die in zijn werk wordt belemmerd door hufterig gedrag. Hij slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier, op een dag letterlijk van zich af. Met grote onbedoelde gevolgen.

Johan Primero - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 23 mei 2012
Regie: Johan Kramer

Johan Primero is een sprookjesachtige roadmovie over een man die in zijn 2CV rondjes rijdt om het stadion van Barcelona omdat hij ervan overtuigd is dat de club daardoor zal winnen. Als Johan verliefd wordt op een jonge vrouw die autoruiten wast bij een stoplicht op zijn route, wordt zijn leven in de war geschopt.

Uncertainty - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 6 juni 2012
Regie: Scott McGeheeDavid Siegel

De keuze is aan hen. Het is 4 juli, "Independence Day". Bobby Thompson (Joseph Gordon-Levitt) en Kate Montero (Lynn Collins) moeten een keuze maken. Besteden ze het weekend gezapig met de familie van Kate of gaan ze op een spontaan avontuur? De ogenschijnlijk simpele keuze die ze met kop-of-munt’ maken, stuurt het stel in tegengestelde richtingen. Aan de ene kant ontwikkelt het verhaal zich op de hete zomerdag in de straten van New York tot een zoektocht naar familieliefde, zelfontdekking en verlies. Aan de andere kant is het een rollercoaster vol intriges, spanning en moord in Chinatown.

Lena - DVD

Nu te koop op DVD
Release: 6 juni 2012
Regie: Christophe van Rompaey
Lena is het verhaal van een stevig adolescent meisje van Poolse afkomst, inwonend bij haar instabiele moeder. Eigenlijk is ze het gelukkigst als ze aan line-dancing doet. Dansend vergeet ze haar thuissituatie , dromend van een eigen huis en leuke vriend. Maar jongens willen haar eerder voor de seks dan voor de liefde. Zodra Lena verkering krijgt met de populaire Daan, lijkt haar droom alsnog werkelijkheid te worden.
Release: TBA Q1 2013
Regie: Faruk Aksoy

In het jaar 1453 heeft het beleg van Constantinopel door de Ottomaanse legers van sultan Fatih Mehmet II geleid tot de uiteindelijke val van het Byzantijnse Rijk. Gelijktijdig met deze gebeurtenis begint een nieuw tijdperk: de opkomst van het Ottomaanse Rijk als grootmacht. De sultan zelf was pas 20 toen hij wereldgeschiedenis schreef. De verovering van het laatste Byzantijnse bolwerk was tot in de kleinste details gepland door de heerser: hij verzamelde een machtig leger, legde een uitgebreid arsenaal wapens aan en wachtte tot het juiste moment om toe te slaan.

Nono, het ZigZag Kind

Wordt verwacht op DVD
Release: 20 februari 2013
Regie: Vincent Bal

Nono, Het Zigzag Kind is het verhaal van de 13-jarige Nono. Zijn moeder is overleden toen hij één jaar was. Zijn vader, inspecteur Feierberg, is ‘de beste politie-inspecteur ter wereld’. Nono doet zijn best om op hem te lijken, maar raakt steeds in de problemen. Daarom stuurt zijn vader hem twee dagen voor zijn bar mitswa naar zijn oom Sjmoel om volwassen te worden. In de trein treft Nono een mysterieuze opdracht: het is zijn laatste kans om zich te bewijzen. Samen met meestercrimineel Felix Glick trekt hij naar de Franse Rivièra, op zoek naar de waarheid over zijn moeder. Zal hij achterhalen wat haar geheim is voor zijn vader hem opgespoord heeft?

Marathon, de

Wordt verwacht op DVD
Release: 20 februari 2013
Regie: Diederick Koopal

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish... 

Milo

Wordt verwacht op DVD
Release: 20 februari 2013
Regie: Berend BoorsmaRoel Boorsma

MILO (10) lijdt aan een zeldzame genetische afwijking, maar is zich hier niet van bewust. Hij wordt  onder strikte controle gehouden door zijn neurotische ouders: die zijn genante afwijking koste wat het kost voor hemzelf en de buitenwereld verborgen houden. Een mislukte kidnapping, een bijzondere vriendschap en een gewelddadige confrontatie, dwingen Milo en zijn ouders om de imperfecties in hun levens te omarmen.

Debuut van de broers Berend en Roel Boorsma. Met in de hoofdrollen: Lorcan Bonner, Stewart Grahmam, Jer O’Leary en Laura Vasiliu.

Loenatik Serie 1

Wordt verwacht op DVD
Release: 20 februari 2013

Een knotsgekke dvd met alle afleveringen uit het eerste seizoen van de bekende Villa Achterwerk serie Loenatik.


De vijf bewoners van het "beschut wonen" paviljoen van het Groot Psychiatrisch Instituut Zonnedael zijn tot elkaar veroordeeld en tegelijkertijd onafscheidelijk. Net als kinderen reageren ze eerlijk, maar altijd een tikje ontspoord. Het zijn stuk voor stuk innemende personages die in een eigen wereld leven.

 

Kijk mee met Dr. Doolittle, Fats, Directeur Bomhoff, Zuster Ten Hoeve, Mevrouw De Haas, De Majoor en Bep Brul.

 

 

10 Years

Wordt verwacht op DVD
Release: 6 maart 2013
Regie: Jamie Linden

Een groep vrienden keert na tien jaar terug naar huis voor hun middelbare school reünie. We volgen zeven mensen in de loop van één nacht als ze proberen de huidige realiteit te vergelijken met de hoop en verlangens die ze hadden als idealistische tieners. Een rockster herenigt zich met het meisje waar hij zijn meest bekende hit voor schreef, twee oude vrienden strijden om de affectie van het meest populaire meisje van de klas en de pestkop van de school probeert zijn fouten goed te maken.

Meisje en de dood, het

Wordt verwacht op DVD
Release: 6 maart 2013
Regie: Jos Stelling
HET MEISJE EN DE DOOD vertelt het verhaal van de oude Russische arts Nicolai (Sergey Makovetskyi) die in de jaren vijftig terugkeert naar de plek waar hij 50 jaar daarvoor zijn grote liefde Elise (Sylvia Hoeks) ontmoette. De film speelt zich af aan het eind van de negentiende eeuw en is gesitueerd in een hotel, annex sanatorium/bordeel in Tannenfeld, Thüringen (voormalig Oost Duitsland). Het hotel is Nicolai’s geheugenkamer en hij beleeft de geschiedenis opnieuw. Uiteindelijk wordt duidelijk waarom hij werkelijk is teruggekeerd en brengt hij zijn verhaal tot een bijzonder einde waarbij heden en verleden samensmelten en de liefde over de dood wordt heen getild.

Morden

Wordt verwacht op DVD
Release: 6 maart 2013
Regie: Anders Engström
Op een militaire basis wordt in een oude schacht een lijk gevonden. Deze misdaad lijkt een verband te hebben met een nog onopgeloste zaak van 25 jaar geleden, een  zaak waarvan de verjaringstermijn bijna is verstreken.
Zweedse serie bestaande uit 6 afleveringen, vervolg op het veelgeprezen Graven.

Domino Effect, The

Wordt verwacht op DVD
Release: 20 maart 2013
Regie: Paula van der Oest

Wat zou er wereldwijd gebeuren wanneer de economie in elkaar zou storten? The Domino Effect geeft een kijk op de gevolgen van dit actuele thema; de kredietcrisis. Op een pijnlijke wijze wordt duidelijk dat de levens van verschillende mensen, verspreid over de wereld, meer met elkaar verbonden zijn dan dat je in eerste instantie zou vermoeden. De film is een serie verhalen over wat er gebeurt als mensen hun vangnet verliezen, vooral wanneer identiteit en gevoelens van geluk en welbevinden sterk afhankelijk zijn van materiële status en economisch succes.

The Domino Effect van regisseur Paula van der Oest (Black Butterflies, Tiramisu) gaat over dromen en verlangens, het belang van familie en liefde en over verlies en de angst voor verlies. De film is opgenomen op diverse plekken ter wereld, zoals India, Zuid-Afrika, Engeland en Nederland. Ook de cast is internationaal en bestaat uit o.a. Jelka van Houten (Jackie), Theo Maassen (Doodslag), Bracha van Doesburgh (De Eetclub), James D’Arcy (Master & commander, W.E.), David Hayman (The Boy in the Striped Pyjamas, Trial and Retribution), Harriet Walter (Babel, Law & Order) en Nathaniel Parker (The Chronicles of Narnia, The Inspector Lynley Mysteries).

Loenatik Serie 2

Wordt verwacht op DVD
Release: 20 maart 2013

Het tweede seizoen van de komische dramaserie Loenatik.

Een serie over de vijf bewoners en het verplegend personeel van een 'beschut

wonen' paviljoen van het groot psychiatrisch instituut Zonnedael.

De vijf patiënten zijn tot elkaar veroordeeld en zijn tegelijkertijd onafscheidelijk.

Ze reageren eerlijk net als kinderen, maar altijd een tikje ontspoord. Het zijn

stuk voor stuk innemende personges die in een eigen wereld leven.

De Kleine Kinderkastprijs 1998 - 1999, de publieksprijs van kinderen,

werd in 1999 toegekend aan Loenatik.

 

Parade's End - DVD

Wordt verwacht op DVD
Release: 20 maart 2013
Regie: Susanna White

“Parade’s End” vertelt het verhaal van een driehoeksverhouding tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog en een maatschappij waarin de waarden en normen op een keerpunt staan. Centraal staan de Engelse aristocraat Christopher Tietjens (Benedict Cumberbatch), diens mooie, maar wrede vrouw Sylvia (Rebecca Hall) en Valentine Wallop (Adelaide Clemens), een jonge suffragette op wie hij hopeloos verliefd wordt.

Dit historisch drama situeert zich tussen het einde van Edwardiaans tijdperk en dat van de Eerste Wereldoorlog, waar naast de feiten tevens de veranderde tijdsgeest tot leven wordt gebracht.

Lotgenoten

Wordt verwacht op DVD
Release: 20 maart 2013
Regie: Stephan Brenninkmeijer

Remco Albrecht (Alfred Heppener), een makelaar en womanizer viert op aandringen van zijn vrouw Ineke (Heleen van Doremalen) zijn 65ste verjaardag en op die avond neemt de lichtzinnige levensstijl van Remco een onverwachte wending. Zijn dochter Lieke (Fransie Groenendijk) snuift met haar vriendin Merel (Marleen Maathuis) cocaïne, zijn zoon Tobias(Martijn van Hese) zet hem voor schut en zijn zakenpartners Wim (Cas van der Sande) enFred (Mischa van der Klei) proberen achter zijn rug om zijn bedrijf te verkopen. Tot overmaat van ramp komt zijn voormalige kantoorscharrel Nadja (Charmène Sloof) onuitgenodigd op het feest, en is nog zwanger ook...

Wunderkinder

Wordt verwacht op DVD
Release: 3 april 2013
Regie: Markus Rosenmüller

Poltava, in de Oekraïne,1941. Abrascha en Larissa worden gevierd als wonderkinderen van de klassieke muziek. Zij spelen in grote concertzalen in heel Rusland voor de partij en Stalin. Hanna, dochter van de Duitse brouwer Max Reich en zijn vrouw Helga, is zelf een een begaafde violiste. Ze vraagt aan haar vader om les te krijgen samen met de Russische wonderkinderen. Larissa en Abrascha zijn eerst nog een beetje terughoudend. Maar als hun lerares, Irina Salmonowa, toestemt om ook Hanna te onderwijzen, ontstaat er tussen hen een diepe vriendschap die door de Duitse aanval op Rusland zwaar op de proef wordt gesteld.

Beyond the Frontline

Wordt verwacht op DVD
Release: 3 april 2013
Regie: Åke Lindman

Een film gebaseerd op echte oorlogsdagboeken die het verhaal vertellen van het Zweeds sprekende Finse infanterieregiment 61. Het verhaal volgt het regiment tijdens de 'Continuation War' van 1942 tot 1944 en van Syväri tot aan de Karelische Landengte, waar ze geconfronteerd worden met één van de meest slopende veldslagen tegen de Sovjet-Unie.

Battle for Finnland

Wordt verwacht op DVD
Release: 3 april 2013
Regie: Åke LindmanSakari Kirjavainen

De film vertelt over de mislukte pogingen van de Finse en Duitse troepen om in de zomer van 1944 het onmogelijke te bereiken, namelijk het stoppen van een sterke superieure Russische vijand en de laatste pogingen om een zekere nederlaag te voorkomen.

Loenatik serie 3

Wordt verwacht op DVD
Release: 17 april 2013

 

Het derde seizoen van de komische dramaserie Loenatik.

Een serie over de vijf bewoners en het verplegend personeel van een 'beschut

wonen' paviljoen van het groot psychiatrisch instituut Zonnedael.

De eetgrage Fats, de pijprokende Majoor, demessentrekkende Mevrouw

De Haas, de mannenverslindende Bep Brul en de dierenminnende Dr. Doolittle

zijn nog steeds zo gek als een deur en het ziet er naar uit dat ze dat nog zullen

blijven. Loenatik speelt zich deze keer niet alleen in en rond Zonnedael af,

maar ook daarbuiten tussen 'normale' mensen!

De Kinderkast Televisieprijzen, categorie Fictie, werd in 2001 door de

publieksjury aan de serie Loenatik toegekend. Het vorige seizoen Loenatik

won De Kleine Kinderkastprijs 1998-1999.

 

Hyde Park on Hudson

Wordt verwacht op DVD
Release: 29 mei 2013
Regie: Roger Michell

Hyde Park on Hudson laat een historische gebeurtenis zien die de menselijke kant onderstreept van een van de meest iconische leiders uit de Amerikaanse geschiedenis, Franklin Roosevelt.

In juni 1939 nodigt president Franklin Delano Roosevelt (Bill Murray) de Britse koning en koningin (Samuel West en Olivia Colman) uit voor een weekend in zijn huis in Hyde Park on Hudson. Het is het allereerste bezoek van een regerend Britse monarch aan Amerika die met de kennismaking, ook een alliantie probeert te sluiten vanwege de dreigende oorlog met Duitsland.

Met de komst van het Britse echtpaar heerst er in het huis van Roosevelt de nodige spanning tussen Eleanor (Olivia Williams), de vrouw van Roosevelt, moeder Sara (Elizabeth Wilson) en de secretaresse (Elizabeth Marvel).

Daisy Suckley (Laura Linney), een nicht en huisvriendin van Franklin Roosevelt, beschrijft dit onvergetelijke weekend over de bijzondere vriendschap tussen de twee landen en haar relatie met de president. 

Echo, The

Wordt verwacht op DVD
Release: 29 mei 2013
Regie: Yam Laranas

Angst en paranoía druipt van de muren in deze spannende psychologische thriller van de producers vanThe Ring, The Eye and The Grudge. Jesse Bradford (W., Bring It On) is Bobby Walker, een ex-gevangene die verhuisd is naar een heel oud apartementencomplex, waar hij probeert het beste ervan te maken. Maar dan maakt hij kennis met een mysterieuze politieagent, die samen met zijn vrouw en dochtertje ook in het complex woont. Het duurt vervolgens niet lang voordat de ex-gevangene ontdekt dat er iets vreemds aan de hand is...